Nya restriktioner pga Covid-19 pandemin

02 NOV 2020 21:30
  • Skapad: 02 NOV 2020 21:30

Folkhälsomyndigheten har kommit med nya beslut om skärpta allmänna råd i Stockholms län som gäller fram t.o.m. den 19 november med möjlig förlängning. Svenska tennisförbundet har därefter anpassat sina råd och direktiv. Mot bakgrund av ovanstående har VTK:s styrelse fattat följande beslut för att minimera risken för spridningen av Covid-19.

- Kom till hallen när speltiden börjar.

- Foajén används endast för in- och utpassage. Socialt umgänge i foajén är därmed ej tillåtet.

- Se till att hålla avstånd till varandra i alla utrymmen i hallen.

- Alla som kan ska byta om hemma och inte i hallen. Om du måste duscha, var ensam i omklädningsrummet.

- Toalettbesök är tillåtet.

- Träning för barn i tennisskolan födda 2005 och yngre fortsätter tillsvidare.

- Vid dubbelspel för vuxna på kontrakt eller strötidsspel gäller obligatoriskt krav om munskydd vid in- och utpassage i foajén.

- Endast spelare och klubbens tränare får vistas i hallen. Det gäller även foajén. Anhöriga till elever i träningsverksamhet lämnar och hämtar sina barn utanför hallen.

- All träning avslutas 5 minuter tidigare, dvs alla tider nyttjas i 55 minuter, för att minimera kontakten mellan olika spelare. Gäller alla kontrakts- och strötidsspelare.

- Handsprit finns i foajén för obligatorisk tvätt av händer innan och efter spel. Klubben tillhandahåller även munskydd i foajén utan extra kostnad.

- All tävlingsverksamhet (bl.a. KM) i klubbens regi är tillsvidare inställd.

- Alla regler måste följas av alla medlemmar för att minimera risken för corona spridning.

Styrelsen VTK

Skribent: Jesper Martell