Klubbens historia

Klubben startade 1960 som en sektion till Viggbyholms IK med två utomhusbanor och sedermera med ett Barracudatält över under vintersäsomgen.

1978 bestämdes att man skulle ersätta tältet med en ny egen hall. Då bildades Viggbyholms TK av den tidigare sektionen till Viggbyholms IK. Tennisföreningens styrelse ansåg att det var bättre att driva klubben i egen regi och att inte Viggbyholms IK skulle riskera något om det ekonomiska äventyret med att bygga egen hall skulle få problem. Hallen byggdes med kommunal borgen som numera är löst.

Sommaren 2006 flyttade hallen ca 50 meter till dess nuvarande plats efter överenskommelse med Täby kommunen och JM bygg som exploaterar det gamla F2 området i Hägernäs för byggandet av nya bostäder och kommersiella lokaler.

Uppdaterad: 02 JUN 2009 11:59 Skribent: Gunnar Ljung

Postadress: